Αρχική > Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις > ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ «ΒΑΡΒΑΡΑ 2008»

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΘΙΜΟΥ «ΒΑΡΒΑΡΑ 2008»

2 Δεκεμβρίου, 2008 Σχολιάστε Go to comments

varvara7

Mε μεγάλη επιτυχία αναβίωσαν και φέτος τα Βάρβαρα στο Συνοικισμό. Η πλατεία της γειτονιας γέμισε από μικρούς και μεγάλους, ενώ η συμμετοχή των γυναικών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, σε ένα έθιμο που έχει παράδοση 2500 χρόνια. Προς τιμήν της Εκάτης και της Δήμητρας στην Ιωνική γη γιορτάζονταν τα «πολυσπόρια»όπως ονομάζονταν στην αρχαιότητα, ξορκίζοντας τις αρρώστιες. Αργότερα οι Μικρασιάτες συνέχισαν αυτό το έθιμο στα τρίστρατα της χωριών και πόλεων της Μικράς Ασίας και σχετίστηκε με την γιορτή της Αγίας Βαρβάρας.

varvara6varvara1varvara4

Η Ενωση Μικρασιατών Θήβας αναβίωσε και φέτος για 4η συνεχή χρονιά το έθιμο που ήταν μια ιδέα της πρώτης προέδρου της Ενωσης κας. Αγγελικής Σαρρή. Η φωτιά άναψε από νωρίς, η προετοιμασία έιχε ήδη γίνει και ο κόσμος πλημμύρισε την πλατεία, δοκίμασε τα βάρβαρα όπως και τα γλυκά και τα εδέσματα που έφτιαξαν οι γυναίκες και τα μέλη της Ενωσης. Μετά ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με μικρασιάτικα τραγουδια και χορούς.

aggelikisviggos1varvara2
varvara8xoros1xoros2

Το ΔΣ της Ενωσης ευχαριστεί θερμά, όλους τους φίλους και τα μέλη της Ενωσης που στήριξαν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τις γυναίκες που ανέλαβαν την ευθύνη της παρασκευής των γλυκών και των βαρβάρων.
Για τα γλυκά και τα παραδοσιακά εδέσματα :
Ευαγγελία Στρατέλου, Κωνσταντίνα και Κατερίνα Τσίρου, Χρυσάνθη Στρατέλου, Δέσποινα Χαλβατζή, Δήμητρα Μπαμπούκου, Ελευθερία Κόλια, Κατερίνα Τσίτρα, Ελένη και Αγνή Δεληκωνσταντίνου.
Για τα Βάρβαρα:
Γιάννη και Γεωργία Δαγδελένη, Στάσα Μπουτζαλή, Ευσταθία Καραγιάννη, Δήμητρα Παπαδάκη, Φιλιώ Καραμαγκιώλη, Μόρφω Ανδρόνη.
Το ΔΣ

———————————————————————————————–

Το ΔΣ της Ενωσης Μικρασιατών Θήβας σας προσκαλεί στην αναβίωση για τέταρτη συνεχή χρονιά του Μικρασιάτικου Εθίμου ‘ΒΑΡΒΑΡΑ 2008’ την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008, ώρα 18:30 στην κεντρική πλατεία του Συνοικισμού Θήβας.

ΤΟ ΔΣ

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε