Αρχική > Ανακοινώσεις > ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ

18 Σεπτεμβρίου, 2008 Σχολιάστε Go to comments

Πρόγραμμα 12-15 δισ. δολαρίων
Αποζημίωση ασφαλιστηρίων για τους κληρονόμους Ελλήνων που ζούσαν στην Τουρκία πριν το 1915 βρίσκεται σε εξέλιξη. Η Ενωση Μικρασιατών έχει τον κατάλογο και ενημερώνει τα μέλη της, για τυχόν ανεύρεση δικαιούχων.

Αθήνα

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company ανακοίνωσε πρόγραμμα προσέγγισης και αποζημίωσης των κληρονόμων των περίπου 1.000 ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής που εκδόθηκαν σε Έλληνες στην Τουρκία (τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία) πριν το 1915.

Ως μέρος του προγράμματος ελληνικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής, η New York Life θα δημοσιεύσει ειδοποιήσεις σε αμερικανικές και διεθνείς εφημερίδες σχετικά με την διαδικασία εξέτασης των αξιώσεων ώστε οι κληρονόμοι να έχουν την δυνατότητα να υποβάλουν αξιώσεις σε σχέση με αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.

H διαδικασία υποβολής αιτήματος περιγράφεται στην ιστοσελίδα: www.greekinsuranceclaims.com. Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή του συμπληρωμένου εντύπου και αποδεικτικά στοιχεία για την συγγένεια με τα ονόματα που αναφέρονται στον κατάλογο. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 28 Φεβρουαρίου 2009.

Εκτός από τους Μικρασιάτες που εγκατέλειψαν τις εστίες τους με την ανταλλαγή πληθυσμών μετά το 1922, στον κατάλογο υπάρχουν πολλοί κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης που είχαν εξαιρεθεί από τις ανταλλαγές σύμφωνα με το σχετικό πρωτόκολλο της Συνθήκης της Λωζάννης.

Η εταιρεία ανέφερε ότι θα συνεισφέρει επίσης το ποσό του 1 εκατ. δολαρίων στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής, καθώς οι απόγονοι πολλών από τους εκτοπισμένους από τις πατρίδες των προγόνων τους είναι τώρα μέλη της Αρχιεπισκοπής. Η συνολική αξία του εθελοντικού προγράμματος ανέρχεται σε 12-15 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων διαχείρισης και των λοιπών εξόδων.

«Κατά την πορεία της έρευνας σχετικά με ένα άλλο ιστορικό θέμα που αφορά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που πωλήθηκαν σε Αρμένιους που αφανίστηκαν μετά το 1914, η εταιρεία αντιλήφθηκε ότι οι Έλληνες ασφαλισμένοι ήταν εμφανή θύματα της ίδιας βίας στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Καθώς το θέμα των αρμενικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ολοκληρώθηκε πλέον με επιτυχία, με την καταβολή παροχών στους κληρονόμους των 2.300 Αρμενίων ασφαλισμένων, η New York Life διενήργησε πρόσθετη έρευνα στα αρχεία της και επαλήθευσε ότι υπάρχουν ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια που παραμένουν απλήρωτα από το 1915» αναφέρει η εταιρεία.

«Θα προσφέρουμε στους κληρονόμους των ελληνικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων τις ίδιες παροχές με εκείνες που παρασχέθηκαν στα άτομα που έγειραν αξιώσεις σύμφωνα με τα αρμενικά ασφαλιστήρια συμβόλαια» είπε ο εκπρόσωπος της New York Life Γουίλιαμ Γουέρφελμαν.

«Όπως ισχύει και για τα αρμενικά ασφαλιστήρια συμβόλαια, τα αρχεία επιβεβαιώνουν ότι η εταιρεία πέτυχε την καταβολή παροχών για τα μισά περίπου ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Η New York Life κατέβαλε τις παροχές αυτές κατά τους μήνες και τα έτη ακριβώς μετά την βία του 1915. Ωστόσο, η New York Life δεν έλαβε καμία αξίωση και συνεπώς δεν κατέβαλε καμμία παροχή ή αξία σε μετρητά για σχεδόν άλλα 1.000 ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια. Το σύστημα αξιών της εταιρείας έχει τις ρίζες του στον ανθρωπισμό και την ηθική ακεραιότητα, και η προθυμία μας να εξοφλήσουμε σήμερα αυτά τα ασφαλιστήρια συμβόλαια από το 1915 δείχνει ότι εξακολουθούμε να παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτές τις αξίες» προσέθεσε.

Το εθελοντικό πρόγραμμα χρησιμοποιεί τα ίδια κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για το θέμα των αρμενικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων, συμπεριλαμβανομένου του πολλαπλασιασμού του ποσού της αρχικής ονομαστικής αξίας επί 10 φορές για εκείνους που μπορούν να καταδείξουν ότι είναι οι νόμιμοι κληρονόμοι των προϊόντων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Οι δημόσιες ειδοποιήσεις θα αρχίσουν να δημοσιεύονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Οι απόγονοι των ατόμων που ασφαλίστηκαν σύμφωνα με τα ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις για παροχές κατά την διάρκεια μιας εξαμηνιαίας περιόδου η οποία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2009.

Τα άτομα που θέλουν να μάθουν περισσότερα, μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση http://www.greekinsuranceclaims.com ή να τηλεφωνήσουν δωρεάν στο 1-800-922-2973. Στην Ελλάδα, ο αριθμός της δωρεάν τηλεφωνικής γραμμής είναι 00 800 33 311144.

Εκτός από τις παροχές στους κληρονόμους των Ελλήνων ασφαλισμένων της, η New York Life θα συνεισφέρει το ποσό του 1 εκατ. ευρώ στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Με τα χρήματα αυτά η Αρχιεπισκοπή σκοπεύει να δημιουργήσει ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την μελέτη του Ελληνισμού στον Πόντο και την Μικρά Ασία, στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στο Brookline, MA. Η New York Life εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για την προσωπική ενασχόλησή του και βοήθεια σχετικά με διάφορες πτυχές του εθελοντικού προγράμματος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, δήλωσε:

«Τα γεγονότα κατά την διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και μετά οδήγησαν στην απώλεια αναρίθμητων ζωών και την εκδίωξη 1.500.000 Ελλήνων από τις πατρίδες των προγόνων τους. Η New York Life είναι μια από τις πιο σπάνιες εταιρείες της εποχής μας, μια εταιρεία που προχωρεί σε υπεύθυνες ενέργειες και που πιστεύει στο να πράττει το σωστό, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανατρέξει πίσω στις αρχές του Εικοστού Αιώνα».

»Η Ελληνική Κοινότητα επικροτεί την New York Life για την δημιουργία του προγράμματος ελληνικών ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής και την γενναιόδωρη συνεισφορά του 1 εκατομμυρίου δολαρίων που θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή επιμόρφωσης σχετικά με την μακρά και πλούσια ιστορία του Ελληνισμού στον Πόντο και τη Μικρά Ασία» συμπλήρωσε.

Η εταιρεία ανέφερε ότι για τη δημιουργία του εθελοντικού προγράμματος που σχετίζεται με τα ελληνικά ασφαλιστήρια συμβόλαια
συνεργάστηκε με το δικηγόρο Βαρτκλές Βεγκινεγιάν, έναν από τους δικηγόρους που ασχολήθηκαν με το διακανονισμό των αρμενικών συμβολαίων.

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company έχει την έδρα της στην πόλη της Νέας Υόρκης από την εποχή της ίδρυσής της το 1845. Η εταιρεία άρχισε να πουλά ασφαλιστήρια συμβόλαια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1882 και αποσύρθηκε από την περιοχή κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Newsroom ΔΟΛ

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
 1. 18 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 9:13 μμ

  Νομίζω ότι η εξίσωση της αρμενικής με την ελληνικήπερίπτωση, μαζί με την συμπερίληψη της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής από τη Διεθνή Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονίων, δίνουν νέα ώθηση στο να καταξιωθεί και στην Ελλάδα και διεθνώς μια άγνωστη σελίδη της νεότερης ελληνικής ιστορίας που πολλοί έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους να ξεχαστεί.

  Παραθέτω κάτω την Ανακοίνωση μια από τις μεγάλες ελλαδικές Ομοσπονδίες των προσφύγων του 22:

  ΠΑΜΠΟΝΤΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
  Λ.ΝΙΚΗΣ 1, ΤΚ:54624, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  ΤΗΛ:2310 227-822 FAX:2310 227-213
  e-mail:info@poe.org.gr

  Θεσσαλονίκη, 18-9-2008

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε πρόσφατα. Εδώ και αρκετούς μήνες γνωρίζαμε ότι στα αρχεία της αμερικανικής ασφαλιστικής εταιρείας New York Life Insurance Co, είχαν βρεθεί περισσότερα από 1000 ασφαλιστήρια ζωής Ελλήνων από τον Πόντο, την υπόλοιπη Μικρά Ασία και τη Θράκη υπογεγραμμένα πριν από το 1915. Τα συμβόλαια αυτά ανήκαν σε άτομα που χάθηκαν κατά τις μεγάλες διώξεις κατά των χριστιανικών πληθυσμών που πραγματοποίησαν οι Νεότουρκοι στην αρχή και οι Κεμαλικοί στη συνέχεια. Η ίδια η αμερικανική εταιρεία θεωρεί την περίπτωση των Ελλήνων ισοδύναμη με αυτή των Αρμενίων.
  Εξάλλου και το ιστορικό της συγκεκριμένης υπόθεσης οδηγεί στο συμπέρασμα της κοινής μοίρας Ελλήνων και Αρμενίων. Η αμερικανική ασφαλιστική εταιρεία αναγκάστηκε από τον Αρμένιο δικηγόρο Βαρτκές Γεγκαγιάν, μετά από πολύχρονους δικαστικούς αγώνες, να αποζημιώσει Αρμένιους δικαιούχους με το ποσό των 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Στη διαδικασία ελέγχου των αρχείων της ασφαλιστικής εταιρείας, ο Γεγκαγιάν ανακάλυψε την ύπαρξη και Ελλήνων ασφαλισμένων την ίδια περίοδο και στον ίδιο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
  Έτσι η εταιρεία, για να αποφύγει πιθανότατα νέες δικαστικές περιπέτειες με δεδομένη –και πολύ πιθανόν οδυνηρότερη- κατάληξη, δημοσιοποίησε στις 4 Σεπτεμβρίου τα ονόματα των ασφαλισμένων, δήλωσε ότι το ποσό που δικαιούνται οι Έλληνες κληρονόμοι αυτών ανέρχεται σε 12-15 εκατομμύρια δολάρια και δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής .
  Η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας (ΠΟΕ) παρακολουθεί νομικά το ζήτημα από την εμφάνισή του. Έχει πλήρη στοιχεία από τα 1.031 ασφαλιστήρια ζωής Ελλήνων με τα ονόματα των ασφαλισμένων και καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους αποζημιώσεως να ενημερωθούν από το γραφείο της Π.Ο.Ε αν μεταξύ των 1.031 ασφαλισμένων περιλαμβάνονται πρόγονοι τους και στην συνέχεια μέχρι 28/2/2009 να συμπληρώσουν και υποβάλλουν το σχετικό «έντυπο αξίωσης» που επίσης είναι στην διάθεσή τους στα γραφεία της Π.Ο.Ε .
  Υπογραμμίζουμε ότι εκτός από την οικονομική διάσταση του θέματος, η ανακοίνωση της ασφαλιστικής εταιρείας έχει ιδιαίτερη αξία για τον αγώνα που κάνουμε, τόσο εντός όσο και εκτός Ελλάδας για την ενσωμάτωση του τραγικού ιστορικού γεγονότος της Γενοκτονίας στη συλλογική μνήμη και την καταδίκη εκείνων των δυνάμεων και μηχανισμών που διέπραξαν τις γενοκτονίες στο χώρο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά την περίοδο 1914-1923.

  Τηλ. Επικοινωνίας :
  Πρόεδρος : Γεώργιος Παρχαρίδης , Καθηγητής Ιατρικής Α.Π.Θ , 6974882087
  Γ.Γ : Κωνσταντίνος Γαβρίδης, Δικηγόρος , 6937372889

  • alexios
   27 Μαρτίου, 2010 στο 2:15 μμ

   nai sosta opos t alete…alla akoma an kai exei perasei to xroniko orio poy elegan gia toys mikrasiates kanenas den exei endiaferthei gia ta apotelesmata apo persi poy eginan oi aithseis gia tis apozimioseis kai kaneis den exei kinhsei piesh gia t aonomata ton dikaioyxon.

  • Nikolaos Koleoglou
   17 Σεπτεμβρίου, 2010 στο 8:53 πμ

   Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

   Αγαπητοί συν πατριώτες και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε πώς η κίνηση της
   Ασφαλιστικής δεν είναι και τόσο οικειοθελή και αληθινή.
   Γιατί εγώ και πολλοί άλλοι δικαιούχοι, με τον τρόπο που έκαναν την όλη
   Διαδικασία, και με δικά τους κριτήρια απέρριψαν το 90% των δικαιούχων
   κάνοντας και την δωρεά στο πατριαρχείο κάλυψαν την όλη
   Διαδικασία.
   Γνωρίζουν το πόσο ανοργάνωτη είμαστε και δεν θα μπορέσουμε από
   Μόνη μας να διεκδικήσουμε όπως πάντα τα κεκτημένα.
   Καλό όλους τους δικαιούχους για περαιτέρω διεκδίκηση για όσα
   Πραγματικά μας ανήκουν.

   Ευχαριστώ πολύ
   Νικόλαος Κολεογλου E-mail: nikos_holz@yahoo.de
   Τηλ: 6946600105

 2. oode
  19 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 5:39 μμ

  Πραγματικά, μια πολύ μεγάλη μέρα αυτή. Είναι μια (ελάχιστη, αλλα σημαντική..) ηθική δικαίωση! Μακάρι κάποτε, να δούμε παρόμοια δικαίωση και για τους Κωνσταντινουπολίτες που διώχθηκαν.


  http://oode.wordpress.com/

 3. ευδοκια Αυξεντιου
  20 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 5:26 μμ

  ειμαστε σιδεγγονα της σοφιας τσαουσογλου αρδιζογλου. η κορη της ευδοκια αρδιτζογλου ειναι μητερα του πατερα μας Βελισάριου. Θελουμε να ερθουμε σε επαφή με τυχόν συγγενεις

 4. christine
  30 Σεπτεμβρίου, 2008 στο 12:00 μμ

  ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ,ΜΑΚΡΙΔΟΥ ΑΡΙΑΔΝΗ,ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ,ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ-ΒΟΥΛΩΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

 5. ουστογλου
  4 Οκτωβρίου, 2008 στο 11:53 μμ

  υπαρχει κατι στο ονομα αυτο?

 6. πεσιριδη
  4 Οκτωβρίου, 2008 στο 11:58 μμ

  πεσιριδη,ούστογλου,αγγελακισ,βαρυτιμιαδη,μαθιολακα βογιατζησ,λεοντοπουλοσ,κιζιριδη,τσερεκσιδι,πολυχρονιδη,πορτοκαλιδη,πορτοκαλλιδη.

 7. 5 Οκτωβρίου, 2008 στο 3:15 μμ

  kalispera eimai apo ton vathilakko thessalonikis yparxei tipota sto epitheto fragoulis?

 8. 5 Οκτωβρίου, 2008 στο 11:52 μμ
 9. 6 Οκτωβρίου, 2008 στο 11:26 μμ

  “…. στις μέρες μας φαίνεται ότι πέφτει η μάσκα πολλών και διαφορετικών δυνάμεων και αποκαλύπτεται το αληθινό τους πρόσωπο….

  Έτσι ζούμε και μια επίθεση της αληθινής Ακροδεξιάς με την προσπάθεια αναψηλάφησης της Δίκης των Εξ.

  …Ζούμε σε μια εποχή που ο αντιπροσφυγικός αναθεωρητισμός εμφανίζεται με μοναδικό θράσος.

  Απ΄τη μια, η Ακροδεξιά υποδύεται έναν άλλο ρόλο και αρχίζει να καπηλεύεται την ιστορία των Ελλήνων της Ανατολής, δηλαδή των μέχρι χθες απόβλητων αντιπάλων της.

  Απ΄την άλλη επανεμφανίζεται με το παλαιό αντιπροσφυγικό της πρόσωπο: Τόλμησαν να ζητήσουν στις μέρες μας κάτι που ούτε ο δικτάτορας Μεταξάς το αποτόλμησε την εποχή της παντοδυναμίας του -ούτε καν και η Χούντα: την αναψηλάφηση της Δίκης των Εξ, δηλαδή των ενόχων της Μικρασιατικής Καταστροφής

  Η παλαιοελλαδική αντιπροσφυγική, ακροδεξιά ξανασηκώνει επικίνδυνα το κεφάλι…

  Ίσως γιατί νομίζουν ότι ξοφλήσαμε !!!

  Μήπως θα έπρεπε οι προσφυγικές οργανώσουν να αντιδράσουν ;

 10. mikrasiatesthivas
  10 Οκτωβρίου, 2008 στο 8:28 μμ

  Αγαπητόί φίλοι/ες υπάρχει στο κυρίως κείμενο, ειδικά στο σημείο που αναφέρει:
  …και αποδεικτικά στοιχεία για την συγγένεια με τα ονόματα που αναφέρονται στον «κατάλογο»…
  η δυνατότητα να κατεβάσετε το αρχείο που είναι σε μορφή .pdf για να το ψάξετε με την ησυχία σας στο σπίτι.

 11. ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  21 Οκτωβρίου, 2008 στο 11:14 μμ

  EIMAI AΠO THN ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΜΟ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ

  • ΚΑΤΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ
   25 Αυγούστου, 2009 στο 11:00 μμ

   ΨΑΧΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΑΛΟΎΜΕΝΟ Ο ΟΠΟΊΟΣ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕΡΙΑ (12;) ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1931 ΕΩΣ ΤΟ 1948 (;) ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΟ Ή ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΆΤΙ ΣΧΕΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

 12. NIKOS KONSTANTELIAS
  22 Οκτωβρίου, 2008 στο 12:27 μμ

  ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΑΝΩΛΙΟΥ (ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ). Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΕΜΕΝΕ ΣΤΟ ΤΣΕΣΜΕ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ (ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ) ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΧΙΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΗ ΣΚΙΑΘΟ ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ 1922. ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ ΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ.
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

  • ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΙΑΣ
   27 Μαρτίου, 2010 στο 9:13 πμ

   NIKO ΕΔΩ

 13. Μανωλης Χατζηεμμανουηλ
  30 Νοεμβρίου, 2008 στο 11:16 μμ

  Ο παππους μου καταγοτανε απο την Αλεξανδρια της ΑΙΓΥΠΟΥ,λεγοτανε Δημητρις Τοκκος,γενηθησ το1902

 14. Βαρ΄βάρα Σπανού
  2 Ιανουαρίου, 2009 στο 7:20 μμ

  Είμαστε η Βαρβάρα και η Μάγδα Μυστακίδου κόρες του Βασιλείου Μυστακίδη και εγγονές του Ηλία Μυστακίδη,γιού του Ιωάννη και της Μαρίας από το Μιχαλίτσι της Προύσας.Ο Ηλίας Μυστακίδης είχε εκτάσεις με μουριές,καλλιεργούσε κουκούλια και εμπορευόταν μετάξι.Αν γνωρίζετε οτιδήποτε,γράψτε μας.

 15. Βαρβάρα Σπανού
  2 Ιανουαρίου, 2009 στο 7:23 μμ

  Είμαστε η Βαρβάρα και η Μάγδα Μυστακίδου κόρες του Βασιλείου Μυστακίδη και εγγονές του Ηλία Μυστακίδη,γιού του Ιωάννη και της Μαρίας από το Μιχαλίτσι της Προύσας της Μικράς Ασίας.Ο Ηλίας Μυστακίδης είχε εκτάσεις με μουριές,καλλιεργούσε κουκούλια και εμπορευόταν μετάξι.Αν γνωρίζετε οτιδήποτε,γράψτε μας.

 16. ΕΛΕΝΗ
  29 Ιανουαρίου, 2009 στο 4:48 μμ

  ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΚΑΡΑΒΑ
  ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΑΠΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
  ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΩΣΤΑΣ ΑΡΟΤΗΣ Η ΙΑΚΩΒΟΣ ΑΡΟΤΗΣ Η ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΟΥΡΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ

  ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΠΑΙΔΙΑ

  • ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
   16 Οκτωβρίου, 2015 στο 4:41 πμ

   ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΛΟΙ ΚΑΡΑΒΙΩΤΕΣ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΟ ΑΝΕΜΟΥΡΙ ΤΗΝ ΚΥΛΙΝΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΕΥΚΙΑ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ .Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΤΙΚΕ ΚΑΡΑΒΙΩΤΙΣΣΑ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΣΥΓΓΕΝΙΣΣΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΔΩΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΙΕΣ.

   • ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ
    17 Οκτωβρίου, 2015 στο 2:29 πμ

    ΕΛΕΝΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΤΩΡΑ??

 17. katerına
  5 Φεβρουαρίου, 2009 στο 5:08 μμ

  ΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΑΓΔΑ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ:
  ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΟΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΜΠΟΡΟΣ ΜΕΤΑΞΙΟΥ ΚΑΙ ΕΛΙΩΝ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΣΣΑ, ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΣΤΟ mlmloizides@gmail.com

 18. ΣΑΟΥΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ
  25 Μαρτίου, 2009 στο 10:28 πμ

  ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟ ΣΑΟΥΛΙΔΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΜΙΑς ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΑΟΥΛΙΔΗς ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ Η ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ…

 19. 2 Απριλίου, 2009 στο 9:52 μμ

  ME LENE STELLA XATZHPARASOGLOY OPATERAS MOY HTAN APO TH KESARIA H MHTERA MOY APO KOSTANTINOYPOLI PANTIXI MOLIS SIMERA AKOYSA GIA TIS APOZIMIOSIS PROSFIGON DEN XEPO POY NA APEFINFO OPIOS MPORI AS ME BOIUISI THL 6944981889 EYXARISTO

 20. κοντανοπουλου
  27 Απριλίου, 2009 στο 7:52 πμ

  oΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΚΟΝΤΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΤΑΓΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΤΑΒΛΑ.ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 1923.ΑΝΑΖΗΤΩ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΠΙΘΕΤΟ.ΠΑΡΑΚΑΛΩΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ 6972350093

 21. Ζίλη Καραφουλίδου
  16 Ιουνίου, 2009 στο 11:55 πμ

  ΤΑ ΙΧΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥ ΜΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 1910 ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ.ΛΕΓΟΝΤΑΝ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΒΙΔΗΣ Ή ΣΑΒΒΙΔΗΣ.Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΑ ΣΑΒΒΙΔΟΥ.ΕΙΧΑΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΝΙΑ-ΚΙΛΚΙΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΥΤΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΡΙΜΑ,ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΟΥ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ…

 22. Ζίλη Καραφουλίδου
  16 Ιουνίου, 2009 στο 11:58 πμ

  ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ zgk22@hotmail.com

 23. χαρις
  22 Νοεμβρίου, 2009 στο 2:19 μμ

  εχουμε κανενα νεο για οσους εχυν κανει τις αιτισεις ποτε θα δωσουν τις αποζημιωσεις?

 24. alexis
  1 Φεβρουαρίου, 2010 στο 9:23 μμ

  bre paidia xerete tipota neotero gia toys asfalismenoys thanontes tis smyrnhs pote tha bgoyn t aonomat apou dikaioyte ta xrhmata?

 25. ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΛΒΕΛΗ
  28 Μαΐου, 2010 στο 11:03 πμ

  Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΖΙΛΕΛΗΣ Ή ΤΖΙΛΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ.

  • ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΛΒΕΛΗ
   28 Μαΐου, 2010 στο 11:06 πμ

   ΜΑΡΙΑ ΤΖΙΛΒΕΛΗ :Ο ΠΑΤΈΡΑΣ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΤΖΙΛΕΛΗΣ Ή ΤΖΙΛΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ.

   info@dellios.gr

 26. alex
  28 Μαΐου, 2010 στο 11:27 πμ

  paidia ta xrhmata ta exoyn moirasei alla ta posa einai exeytelistika mikra,kati paizei…den mporei 12.–15dis eyro kai na bghkan epitages ton 898dollarion kati allo paizei kai apla edosan kati psixoyla kai barane sto filotimo toy kosmakh oti ekanan megalh kinhsh agaphs kai kardias,,khnyghste toys mhn toys afhnete etsi…

  TA LEYTA EXOYN BGEI KAI EXOYN MOIRASTEI EDO KAI KATI MHNES……

 27. ΑΡΩΝΗ ΑΣΠΑΣΙΑ
  18 Ιουλίου, 2010 στο 5:59 μμ

  Με λένε Ασπασία Αρώνη. Είμαι 56 χρονών και ζω στην Αθήνα Ο πατέρας μου λεγόταν Κωστας Αρώνης και είχε γεννηθεί στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας το 1904 ή 1905. Ο πατέρας του λεγόταν Ιωάννης και καταγόταν από τα Ζαγοροχώρια(είχε μάλλον εκεί το επίθετο Κεφάλας, το οποίο άλλαξε σε Αρώνης περνώντας από το χωριό Αρωνιάδικα των Κυθήρων). Ο Ιωάννης Αρώνης, παππούς μου, είχε φουρνο και ζαχαροπλαστείο. Ο πατέρας μου είχε 3 αδέλφια, την Ευτυχία , τον Ευάγγελο και τον Χαράλαμπο. Ζούσανε στην ενορεία της Αγίας Αικατερίνης. Θα ήθελα πολύ να βρω περισσότερα στοιχεία ή συγγενείς μιάς και είμαι πρώτης γενιάς Μικρασιάτισσα.

 28. πλουμη αικατερινη
  25 Δεκεμβρίου, 2010 στο 4:03 μμ

  Λεγομαι Αικατερινη Πλουμη και ειμαι εγγονη του Χρηστου Σαμπου που κατικουσε στην παλια Μαδυτο (Ατζεαμπατ). Οποιος γνωριζει η εχει καποια συγγενεια με αυτο το ονομα ας επικοινωνισει μεσω Email.

  • ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
   15 Ιανουαρίου, 2011 στο 11:59 πμ

   Αν θες πληροφοριες για αυτα τα ονοματα επικοινωνισε

   • 1 Αυγούστου, 2014 στο 9:58 πμ

    Στην ιστοσελίδα μας στο Facebook θα βρεις πληροφορίες για τους Λαδοπουλαιους. Ακολούθησε το link που σου παραχώρισα παρακάτω.

  • Βασω
   8 Αυγούστου, 2011 στο 10:13 μμ

   υπαρχουν με το όνομα Πλουμη στον Σταυρό θεσσαλονίκης,που είναι διπλανό χωριό με την Νέα Μαδυτο

 29. latskos dimitrios
  17 Ιανουαρίου, 2011 στο 5:10 μμ

  Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΛΑΤΣΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΗΤΑΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΕ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ,

 30. Βασω
  7 Αυγούστου, 2011 στο 4:58 μμ

  Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΛΕΓΟΤΑΝ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ.ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ ΚΑΙ ΗΡΘΕ
  ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΤΣΑ.ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΕ ΞΑΝΑ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΠΟΛΥΖΩΙΔΗ .ΕΙΧΕ ΑΔΕΡΦΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ

 31. savvas
  30 Σεπτεμβρίου, 2011 στο 5:21 μμ

  o pappous mou legotan savvas agiakloglou apo smyrnh.yparxy thema apozymiosis?

 32. γιαννης
  5 Ιουνίου, 2012 στο 2:38 μμ

  o προπαππους μου λεγοταν λευτερης γιαμουρογλου και ηταν απο την κερασουντα και ο αλλος ο προπαππους μου χαραλαμπος ερμειδης απο σινωπη….υπαρχει κατι σχετικο???

 33. γιαννης
  5 Ιουνίου, 2012 στο 2:59 μμ

  η ιστοσελιδα που ειχε την λιστα εχει καταργηθει,που αλλου μπορω να την βρω?????

 34. 12 Ιανουαρίου, 2014 στο 1:14 μμ

  ΚΑΙ ΕΓΩ ΨΑΧΝΩ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ?

 1. 2 Σεπτεμβρίου, 2016 στο 4:09 μμ
 2. 1 Οκτωβρίου, 2016 στο 5:01 μμ
 3. 5 Νοεμβρίου, 2016 στο 6:18 μμ
 4. 5 Νοεμβρίου, 2016 στο 7:38 μμ
 5. 1 Ιανουαρίου, 2017 στο 2:02 πμ
 6. 1 Ιανουαρίου, 2017 στο 2:34 πμ
 7. 2 Ιανουαρίου, 2017 στο 2:32 πμ
 8. 2 Ιανουαρίου, 2017 στο 3:11 πμ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: