Αρχική > Εκδηλώσεις > φροντίΖΩ -αλλάΖΩ (Σ) την πόλη μου

φροντίΖΩ -αλλάΖΩ (Σ) την πόλη μου


Αυτό που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής δεν είχε προηγούμενο στην πόλη μας. Δεκάδες συμπολίτες μας απέδειξαν πως ο εθελοντισμός είναι βαθιά ριζωμένος μέσα μας και αρκεί μια αφορμή για να ανάψει η σπίθα και να γίνει πράξη.

Μια ιδέα, μια παρέα, ένας συντονισμός και μια κινητοποίηση από την Ένωση Μικρασιατών Θήβας, ήταν η αφορμή για να εγκαινιάσουμε σήμερα το τμήμα εθελοντών που έχει προγραμματίσει θεματικές δράσεις. Είμαστε χαρούμενοι σήμερα γιατί καταφέραμε ο Συνοικισμός να ξαναθυμίσει τις παλιές καλές εποχές και να βάλει τα καλά του τα οποια θα προσπαθήσουμε όλοι να μην τα ξαναβγάλει ποτέ .

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές μας αλλά και όσους πήραν το μήνυμα μας από το σύνθημα φροντίΖΩ -αλλάΖΩ (Σ) την πόλη μου και πιστεύουν μαζί με μας, ότι ο εθελοντισμός είναι η συμμετοχή του πολίτη να αλλάξει μόνος του τις προϋποθέσεις της ζωής του, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή, στην πόλη και την γειτονιά που διαμένει.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού που μαζί με την διευθύντρια Βάσω Ζαχαράκη και υποδιευθύντρια Ελένη Τζουμανέκα μας έδειξαν ποσό πολύ θέλουν να αλλάξει η συνοικία τους, αλλά και τις μητέρες του δραστήριου συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου που δίδαξαν στα παιδιά τους τον εθελοντισμό σαν πράξη και στάση ζωής.

Ικανοποίηση αποτέλεσε η ουσιαστική συμμετοχή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Κώστα Χαρέμη, του διευθυντή του 2ου Γυμνασίου Λάμπρου Κούτσικου του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου του Δήμου Δημήτρη Κουτσοδήμου του προεδρου του Συλλογου Φιλων του Βιβλιου Δ. Αλεξανδρου, του αντιπροεδρου του Συλλογου Δασκαλων κ Νηπιαγωγων Ηλ. Τραμπακουλου και της προεδρου της χορωδίας του Πνευμ. Κέντρου Ελένης Τζουβέ.

Ευχαριστούμε τον Κώστα Μαργαρίτη που με τις μουσικές επιλογές του μας έδινε ρυθμό.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στην Σαπφώ Μακρή για την αρχιτεκτονική μελέτη και όσους πρόσφεραν υλικά όπως ο Κωστας Σαντάρδος για την μελέτη και τα φυτά, Μιχ,Κολλημένος ξυλεία (παγκάκια) Αδελφοι Κίτσου (μάρμαρα) Παύλος Ταιτζής (χρώματα) Μαρία Καραθανάση (χρωματοπωλείο στο Συνοικισμό) Βαγ. Τριανταφύλλου (φυτά), Δημ. Καρυδόπουλος (φυτά), το αρτοποιείο Διακόπουλος στο Συνοικισμό για τα σνακ, υλικά οικοδομών Σωκ.Μαυρίδης, Νικ. Παναγιωταρας για το διαφημιστικο υλικο και το Φαρμακείο Κωστή Αγγέλου στο Τάχι για την προσφορά φορητού φαρμακείου με υλικό για τις αναγκες των εθελοντών.

Είμαστε βέβαιοι ότι ο εθελοντισμός στη Θήβα ξεκίνησε και δεν θα σταματήσει. Οι πολίτες πλέον συμμετέχουν στην προσπάθεια να αλλάξουν την πόλη και τη περιοχή τους γιατί το θέλουν.

Επόμενες προγραμματισμένες δράσεις των εθελοντών μας είναι ο καθαρισμός των Αρχαιολογικών χώρων της Καδμείας και το Καβείριο θέατρο με τη συνεργασία της Χ.Ε.Ν. και την συμπαράσταση της ΙΘ εφορείας αρχαιοτήτων.

Ελπίζουμε και στη συμμετοχή και άλλων συλλόγων και φορέων προκειμένου όλοι μαζί να φροντίσουμε τον τόπο μας.

Κατηγορίες:Εκδηλώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε