Αρχική > Ανακοινώσεις > Ανακοίνωση Συλλόγων και Φορέων του Συνοικισμού

Ανακοίνωση Συλλόγων και Φορέων του Συνοικισμού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Oι σύλλογοι και φορείς των Μικρασιατικής Καταγωγής Θηβαίων και κατοίκων του Συνοικισμού ομόφωνα αποφασίσαμε να απευθυνθούμε σε αυτούς :

Που χωρίς γνώση και πληροφόρηση, χωρίς αληθή στοιχεία, χωρίς επιτόπια εξέταση, χωρίς οποιαδήποτε εμπειρία από την ζωή στον Συνοικισμό και χωρίς να ζητήσουν την άποψη των κατοίκων του, προσβάλλουν έντεχνα και έμμεσα, την προσωπικότητα και τις ευαισθησίες καθενός από εμάς, αλλά και συλλογικά, για την προσπάθεια που επιτέλους άρχισε να υλοποιείται για την μείωση των προβλημάτων διαβίωσης (συνθηκών υγιεινής) στον Παλαιό Προσφυγικό Συνοικισμό.

Οι λίγες οικογένειες που απέμειναν και μερικές δεκάδες ηλικιωμένοι εκπροσωπούν την προηγούμενη γενιά μας και αισθανόμαστε ότι έχουμε την απόλυτη υποχρέωση να τους προστατέψουμε.

Αυτοί οι άνθρωποι στερήθηκαν το δικαίωμα της αξιοπρέπειας. Αναγκάσθηκαν τα τελευταία χρόνια να ζούνε κυριολεκτικά ανάμεσα σε ακαθαρσίες και σε πάμπολλους κινδύνους για την υγεία και τη ζωή τους.

Ποιος εξέφρασε δημόσια ελάχιστη ευαισθησία για τα δικαιώματά τους;

Η φιλοξενία , ο πολιτισμός, οι ανθρωπιστικές απόψεις και οι ευαισθησίες κάθε μορφής αλλά και οι κοινωνικοί και δημοκρατικοί αγώνες του Μικρασιατικού στοιχείου της Θήβας είναι γνωστά σε όλους και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας τα αμφισβητήσει ή να τα καπηλευθεί.

Όσοι θέλουν να παίξουν παιχνίδια στις πλάτες μας δεν θα γίνουν ανεκτοί. Είναι γνωστό ποιες λογικές οδήγησαν το Συνοικισμό στο σημερινό του χάλι. Είναι γνωστό ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πείσουμε τους πολιτικούς να προχωρήσουν σε μέτρα σαν κι αυτό της κατεδάφισης των αυθαίρετων παραπηγμάτων. Είχαμε δεχτεί τις υποσχέσεις επί σειρά ετών ότι θα το υλοποιήσουν.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε η Δημοτική Αρχή με την σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών τους, μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους για μια συνολική προσπάθεια τήρησης των όρων υγιεινής και καθαριότητας με εμφανή τα αποτελέσματα… Άλλωστε δεν υπήρξε καμία καταγγελία από ιδιοκτήτη και προσδοκούμε στην ολοκλήρωση καθώς και σε πρωτοβουλίες για την καλύτερη προοπτική της συνοικίας μας.

Που ήταν άραγε τόσα χρόνια οι <<δήθεν>> ευαίσθητοι για τα ανθρώπινα δικαιώματα που αγνοούσαν και κώφευαν για το γκέτο του Συνοικισμού;

Που ήταν το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών και η ευαίσθητη υπάλληλος της Νομαρχίας κυρία Δήμητρα Γιαννιού όταν πέθανε το κοριτσάκι από τις συνθήκες υγιεινής που διαβίωνε και όταν το ΚΕΕΛΠΝΟ διέγνωσε άγνωστης μορφής επιδημιολογικές ασθένειες για να περιφρουρήσουν την υγεία των Ελλήνων κατοίκων του Συνοικισμού αλλά και ολόκληρης της πόλης; Δεν είναι άνθρωποι και αυτοί;

Επειδή βαρεθήκαμε τις φτηνές πολιτικές λέμε, ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και προτρέπουμε σε όλους αυτούς τους ευαίσθητους και ανθρωπιστές συνανθρώπους μας να σταματήσουν να μας συγκρίνουν και να υποκρίνονται, υποδεικνύοντας στους Θηβαίους Μικρασιάτες κανόνες πολιτισμού, ανθρωπιάς, σεβασμού και συμπόνιας. Ήταν πάντα στάση ζωής για εμάς.

Οι Σύλλογοι και Φορείς :

ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΊΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ <<ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΦΙ>>

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΙΩΝΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ

Γ.Α.Ο. ΙΩΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΘΗΒΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ

Κατηγορίες:Ανακοινώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: