Αρχική > Εκδηλώσεις > Μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής από τον Γιαννούλη Γκόγκο

Μνήμες της Μικρασιατικής καταστροφής από τον Γιαννούλη Γκόγκο

15 Σεπτεμβρίου, 2009 Σχολιάστε Go to comments

Ιστορική αναφορά στο Μικρασιατικό ζήτημα και  άγνωστες οικογενειακές μαρτυρίες από τον πρόεδρο του παραρτήματος Ερυθρού Σταυρού Θήβας, Δικηγόρο Γιαννούλη Γκόγκο, παρακολούθησαν οι φίλοι και τα μέλη της Ενωσης που για άλλη μια φορά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της.

Από Αριστερά: Ευάγγελος Καραμανώλης, ΒασιλικήΧατζηνικολάου-Τσάτη, Αθηνά Παπαγεωργίου, Μανώλης Γκόγκος, Γιαννούλης Γκόγκος, Παναγιώτης Γελέκας, Κώστας Καραμανώλης, κα Γκόγκου, Γιώργος Γελέκας, Α. Φωτιάδης, Α.Δαγδελένης

Από Αριστερά: Ευάγγελος Καραμανώλης, ΒασιλικήΧατζηνικολάου-Τσάτη, Αθηνά Παπαγεωργίου, Μανώλης Γκόγκος, Γιαννούλης Γκόγκος, Παναγιώτης Γελέκας, Κώστας Καραμανώλης, κα Γκόγκου, Γιώργος Γελέκας, Α. Φωτιάδης, Α.Δαγδελένης

Ηταν η δεύτερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην μικρή αλλά φιλόξενη και ζεστή  αίθουσα της Μικρασιατικής Εστίας  και πρόθεση όλων μας είναι να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις αυτές στην καρδιά του προσφυγικού Συνοικισμού.

Ο Γιαννούλης Γκόγκος καθήλωσε το κοινό με την ιστορική αναφορά του στην μικρασιατική καταστροφή, γιατί είναι βαθύς γνώστης της ιστορίας και έχει οικογενειακά βιώματα και αφηγήσεις τις οποίες μοιράστηκε  μαζί μας. Αγνωστες λεπτομέρειες της μικρασιατικής καταστροφής την οποία χαρακτήρισε μεγαλύτερη κι από αυτή την Αλωση της Πόλης, λεπτομέρειες που δεν πρέπει να ξεχνά κανείς για το ρόλο των ξένων δυνάμεων, τη σφαγή των αμάχων, τις προσπάθειες διασωσης των ελλήνων από  λίγους ξένους, την βοήθεια του αμερικανού πρέσβη Χόρτον που την ίδια ώρα οι Μικρασιάτες της Καβάλας  τιμούσαν στο πρόωσπο της κόρης του όπως αναφέρουμε στο προηγούμενο κείμενο.

gogos5

Ο κ. Γκόγκος παρέλαβε για την αποψινή του ομιλία τιμητική αναμνηστική πλακέτα από το ΔΣ της Ενωσης. Για άλλη μια φορά συγκινητική η παρουσία Μικρασιατών της γειτονιάς που στηριζόυν τις εκδηλώσεις μας καθώς και αυτών που ήρθαν για την εκδήλωση από την Αθήνα. Τους ευχαριστούμε θερμά για την συμπαράσταση.

gogos2gogos4

Κατηγορίες:Εκδηλώσεις
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: